Otteita Kiilomajan mökkikirjasta

14.-21.3.2009
Koko viikon päivälämpötilat olleet -2 - +2. Vaihtelevaa säätä, poutaa ja lumipyryä. Yhtenä yönä laski noin -20 C:een ja siiloin vielä aamukahdeksalta -14 astetta. Muina aamuina -10. Hyvät hiihtokelit siis ja mökissäkin lämmin nukkua. Kaikki parhain päin. Erityiskiitos laadukkaista polttopuista majan isännille ja emännille. Hieno maja teillä. Erityinen ja aito. Kiitos!


28.3.-3.4.2009
Tullessamme tiesimme, että mökki on vanha mutta emme ajatelleet, että voisi olla näin viihtyisä kuin oli. Tämä kaikki: mökki, ja alueena tämä joen ranta. Aloin harrastaa täällä ämpäriuintia, joka suoritetaan siten, että tehdään riittävän suuri avanto, astutaan keskelle avantoa ja ämpärillä vettä niskaan tarpeen mukaan. Todella raikasta puuhaa.


6.-12.6.2009
Vietimme mukavan loman luonnossa ja mökki on mahtava.


12.-19.9.2009
Saavuimme Varkaudesta lauantaina. Mökki oli sisältä iloinen yllätys: kodikas & viihtyisä, mukava mummonmökkitunnelma ja siisti. Ihana paikka joen törmällä. Saunassa tosi hyvät löylyt ja vesi joessa virkistävää. Joka aamu ennen aamupalaa olemme pulikoineet joessa. Veden lämpötila +8 astetta. Ilmat ovat olleet vuodenaikaan nähden lämpimät. Ruska oli odotettua huonompi, varmaankin liian lämmintä ollut. Lehdet puista jo karisseet.
.....
Olemme käppäilleet Niilanpään lenkuran ja sieltä Kiilopään kautta mökille. Käyneet kävelemässä Kaunispäälle kahveille+munkeille. Kierrelleet mökin ympäristössä ihanaa metsää! Torstai-iltana kävimme aterialla Pirkon Pirtissä Saariselällä. Ruoka oli maittavaa. Samalla katsastimme iltaelämää. Kauheasti oli porukkaa, seassa myös Ilkka Kanerva.
.....
Olemme kierrelleet Saariselän kaupoissa hiukan ja jotain tuliaisia lapsille tarttuen mukaan. Itselle pieni söpö käsilaukku Siulasta. Myymälässä oli mukava myyntitykki. Kaikin puolin olemme tyytyväisiä. ruskaa jäimme pikkasen kaipaamaan, mutta sillehän ei kukaan voi mitään. Mökistä meiltä särkyi yksi viinilasi´ja pöytäliinasta tuli käytetyn näköinen. Kaunis kiitos!


2.1.2010
Tultiin sunnuntaina 27.12. Viikko vierähtänyt nopeasti. Hiihdelty, saunottu, lueskeltu takan ääressä. Säät vaihdelleet -8 -28, suurimman osan aikaa pilvistä ja hieman lunta sadellut. Ulkolämpötilan ollessa -25 alkaa sisälläkin olla hieman viileää. Myyrien papanoita löytyi lattialta ja alasängyiltä. Kiitos, hyvästä, tunnelmallisesta mökistä.


19.-26.9.2009
Kiva mökki. Tunnelmallinen ja kotoisa. Tulemme varmasti toistekin. Säätkin suosivat: satoi, paistoi, tuuli ja pakasti. Välillä mentiin sumussa tunturin yli. Onnistunut loma!


Kiilomajan vieraskirjaan jätettyjä kommentteja ja terveisiä

© 2020 Savukosken Sora ja Kulta oy